苏州进步教育家教网  
设为首页
手机版
 
欢迎您访问苏州进步教育家教网,我们将为您提供最优质的家教/教学服务!
最 新 公 告

1.2021年暑假班招生报名已启动.
2.本家教网站的免费视频学习中心已开通.
3.本家教网站的资料查找中心已开通.
家教电话:18936084829(胡老师).

 


点击下载试题

友情提示:
1.点击下载时,跳转至新页面后,点击普通下载即可。
2.如果提示你,输入解压密码时,密码为,“苏州进步网www.szjjedu.com”。
3.如在线浏览可以点击全屏按钮。
4.您下载的资源均为完整版。

中高考家教
当前位置:主页 > 家教资料 > 其他家教资料 >


2014年江苏无锡中考英语试题及答案word版


作者:苏州进步网 来源:苏州进步网(www.szjjedu.com) 发布时间:2015-01-30 阅读次数:





2014年江苏无锡中考英语试题答案word版
第I卷(客观题 共50分)
一、单项填空  在A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。(本大题共14小题,每小题1分,共14分)
1.         sunshine! Shall we take a walk in the garden? 来源进步网www.szjjedu.com
  A.What a beautiful                       B.What beautiful
  C.How a beautiful                       D.How beautiful
2.—       is the World Cup held? 来源进步网www.szjjedu.com
  — Every 4 years.
  A.How soon    B. How often      C. When        D. Where 
3.On those foggy days,you could hardly see anything around you         it was at soon.
   A.so          B.because         C.but          D.thought
4.—Life gets easier with the Internet.
  —That’s true! Almost everything          be done online.
  A.can          B.need            C.must         D.should
5.A little wine will not be          to your health. Just don’t drink too much.
  A.helpful       B.helpless          C.harmful      D.harmless
6.—What do you think of Frank?
—He’s        boy and he shows great interest in anything new.
  A.the creative    B.a creative        C.the curious    D.a curious来源进步网www.szjjedu.com
7.It’s not the right time to argue about who should be blamed. We’d better       and find a way out as soon as possible.
  A.stay up        B.give up          C.calm down    D.look down
8. -----Your father never watched the drama series on TV, __________?
  -----_____________________. He thinks theses drama series are boring and dull.
A. does he; Yes, he does.     B. does he; No, he doesn’t  
C. doesn’t he ; Yes, he does.    D. doesn’t he ; No, he doesn’t .
9.Your application won’t       until you complete the survey.
  A.accept         B.receive          C.be accepted    D.be received
10.—Do you drink much coffee as before?
  —No,        at all. My sleeping problem is  getting worse.
  A.none           B.little            C.nothing       D.anything
11.I hope the train will arrive on time, but it’s       my control. 来源进步网www.szjjedu.com
  A.within          B.without          C.under        D.beyond
12.—Has David finished his project yet?
   —I guess not. He       on it at lunchtime. Do you want me to confirm it?
  A.is working       B.was working     C.has worked    D.had worked
13.The shop owner suddenly stopped talking with his mouth       like a big “O”. It was the President!
  A.tight closed      B.tightly closed    C.wide open     D.widely open
14. — Are you willing to live on Mars one day?
   —        It sounds exciting,but it still womes me.
  A. Of course I am.   B. I’m not sure.    C. Why not?      D. Are you joking?
二、完形填空  先通读下面的短文,掌握其大意,然后再每小题所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(本大题共10小题 ,每小题1分,共10分)
    Jenny was a nurse in a children’s hospital. One evening there was a big dance at the hospital. Most of the doctors and nurses would be there, but of cause them had to be  15  to look after the children. Jenny was not among the  16  ones who were free to go to the dance. She enjoyed dancing very much ,so when she had to start  17  that evening while her friends were getting ready to go to the dance,she felt very  18  for herself. She went to each sick child one after another and said good night.  19  she came to a little boy called Tommy. Tommy was only 11 years old ,but he already talked like an  20  . Poor Tommy had a very serious illness,and now he was hardly able to  21  any part of his body except his hands. But he was always happy and always thinking about others instead of himself.
    When Jenny came up to his bed, he said, “I’m very sorry that you have to  22  the dance because of us. But we’re going to have a party for you. If you look in my  23 , you’ll find a piece of cake. I saved it from my supper today, so it’s quite  24  ” “And I’d get up and dance with you my self if I was able to,”he added. 来源进步网www.szjjedu.com
    Suddenly the hospital dance seemed very far away and not at all important to Jenny.
14.A.allowed        B.invited         C.left            D.made
15.A.lucky          B.active          C.jealous         D.wise
16.A.dancing        B.working        C.drinking        D.relaxing
17.A.grateful        B.happy          C.sorry           D.proud
18.A.Lucky         B.Hopefully      C.Firstly         D.Finally
19.A.actor           B.alien           C.angel          D.adult
20.A.touch          B.wave           C.move          D.clean
21.A.miss           B.attend          C.forget          D.host
22.A.dustbin         B.drawer         C.wallet          D.bed
23.A.rare            B.sweet          C.tasty           D.fresh
三、阅读理解  阅读下面的短文,然后根据短文内容,在每小题所给的四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(本大题共13小题,每小题2分,共26分)
A
Do you often ride a bike to school? Here’s some advice for you. 来源进步网www.szjjedu.com


Try not to use busy roads. In some cities there are special pains for bikes only. Use them when you can, but watch out—people often walk along them. Check the road before starting and look all around. Also, when you’re with friends on bikes, it’s much safer to ride behind, not next to, each other. Where one road meets another, you should take even more care. Slow down and check both roads. Use your eyes and be careful.


Check your bike often. Do all the parts work properly? Is there enough air in your tyres(轮胎)?


If you have an accident or fall off your bike, a helmet will protect your head. It must be the right
Size, so ask for help when you buy it.


You must use lights at night, so keep them clean and check the batteries. Don’t wear dark colours; yellow and white are the easiest colours for drivers to see. 来源进步网www.szjjedu.com


A bike isn’t a toy and there should be only one person on it. Many children have accidents when
they play still games on their bike.


Red traffic lights aren’t only for cars and buses.They’re for you too if you’re on a bike.You’re also breaking the law if you go the wrong way up a one-way street.
                                                                              

25-27. Please choose best title for each blank.
A .CAN THEY SEE YOU ?                    B.LOOK AFTER YOUR BIKE.
C.BE READY FOR PROBLEMS.               D.DON’T BREAK THE LAW.
B
Climb to the top of the amazing Sydney Harbour Bridge and look down 134 meters at the water below! This 4-hour climbing tour is fantastic! Book your tour now?
Tour includes:
A certificate to prove your climbed the bridge.      
A photo of you and your friends on top of the bridge.
We also offer you :
★ Special clothes to protect you from the strong wind.
★ A radio to communicate with the tour leader.

Morning/Afternoon/Night Tours[ Lunch /Dinner Tours[
Mon.—Fri. Sat.—Sun. Mon.—Sun.
From June 1
to August 31
Adults  $170 $190 $250
Children (10-16) $110 $130 $190
Adults  $150 $170 $230
Children (10-16) $90 $110 $170
From September 1
to November 30
★ Snacks(for lunch and dinner tours only).















★ Prices are in Australian dollars
★ Children must be with a adult. At must 2 children per adult.
★ For more information,email us at tours@touraustralia.com. 来源进步网www.szjjedu.com
28.This is most probably a(n)       . 
A.invitation         B.timetable           C.notice            D.advertisement
29.What can we learn from the article?
A.Children can join in the tours alone if they are about 10.
B.It can be quite windy sometimes on the top pf the bridge.
C.Free snacks are offered to the climbers during the tours.
D.It takes at least 4 hours to climb to the top pf the bridge. 来源进步网www.szjjedu.com
30.Mr. and Mrs.Johnson are going to take their twin daughters (aged 11) to climb the bridge t his Sunday morning(June 22). How much do they pay for the tour?
A.$480             B.$560              C.$640             D.$880
C
   Mr. Jones opened a shop in Aston to sell writing-paper, pencils and things like that. During the first month, very few people visited his shop. He sold little,and he could see that he was going to lose money.
   One night,Mr.Jones sat bay the fire and was worried after another very bad day. Suddenly he got an idea. He found a piece of wood and wrote to the following notice on it in big letters:
   “WHAT DO YOU THINK I GIVE AWAY PENCILS AND PAPER AND INK”
   He put up the notice in front of the shop window before he went to bed. He slept better than usual that night. 来源进步网www.szjjedu.com
   The following day, many people came to the shop. Mr. Jones said good morning to them all with a bright smile and asked the frist woman what she wanted.
   She chose some writing paper and a pencil. As soon as he out them on her hands, she turned to leaved the shop.
   “That will be thirty cents(美分),please,” he said.
   “Why?” she asked in surprise.
   “That’s the price of the paper and the pencil.”
   “But your notice says it’s free,” she replied.
   “Oh no,” he said, “how can I make any money if every thing is free?”
    She took him outside and showed him the notice “It is wrong,too,”she said. “where is the question mark after the world ‘think’?”
    “There isn’t a question mark,”he said.
    “But there should b e one .” 来源进步网www.szjjedu.com
    “I’m afraid you’ve made a mistake,” Mr.Jones said.“You have read my notice in the wrong way.”
     “Not at all,” said the woman. “It is quite easy to  read. It says: What do you think? I give away pencils and paper and ink!”
    “No,” Mr.Jones said. “You should read it like this:   32   And the answer to the question is: Certainly not! So you really have to pay me thirty cents, you see.”
31.How did Mr.Jones most probably fell that night.
A.Confident. B.Guilty. C.Nervous. D.Worried.
32.Which of the following sentences is the most suitble for the blank in the last paragraph?
  A.What do you think?I give away pencils and paper and ink!
  B.What?Do you think I give away pencils and paper and ink?
  C.What do you think I give away?Pencils and paper and ink.
  D.Ink and paper and pencils away give.I think you do what?
33.What can we infer(推断) from the story? 来源进步网www.szjjedu.com
  A.Mr.Jones agreed to let the shoppers get things for free that day.
  B.People in the town considered Mr.Jones a smart and honest man.
  C.The woman paid the money unwillingly and left the shop angrily.
  D.Mr.Jones s trick proved to be a longtime success and he got rich.
D
    Hawaii is a truly beautiful place. Most people know Hawaii for its lovely beaches. However, Hawaii is also a land full of legends(传奇). One of the oldest legends tells of a special dance called the hula, which started here around 300years ago.
    One hula teacher tells the story of how the dance started. “The hula started, as far as the legend tells it, when Hi’iaki and her good friend Hopoe went down to the beach. And then, when they were there, they noticed the waves(波浪)…and they imitated the waves. And then started to use their hands…like showing the waves.That is how the hula started.” 来源进步网www.szjjedu.com
    However,not everyone has always liked the hula.In 1820,some religious(宗教的) people from Western countries came to Hawaii.The visitors were shocked by the hula because the dancers were not wearing many clothes.So they asked the local government to ban(制止) the dance.
    After that,most Hawaiians were not allowed to perform the hula in public for almost 60 years.But that did not mean the dancing stopping stoped.Many dances still performed the hula in secret.The dance was always there.
   Things have changed.At the moment,people of all ages want to study the old culture.They want to learn how to dance the hula.As a result,more and more people are attending halaus. Halaus are special schools that hula in the traditional way.
    Kumano is a hula teacher. For him, the dance is a way to bring the best of old Hawaii culture to people today. Kumano says that the dance is not really about the body.He feels that it is more about the mind.He explains this feelings,”…the hula is more… not so much a physical thing,but more of a mental thing.For new dances,the dan cing means very little,because for Hawaiians today,many of them don t speak the Hawaiian language. So,what I try to do is to mind the real thing they see today.”
34.Which of the following has the closest meaning to the underlined word”imitated”in this passage?”
  A.Absorbed  B.Chased.  C.Recorded.  D.Copied.
35.Why was the hula banned for almost 60 years?
  A.Because the local government found the movements of the dance were rude.
  B.Because the religious visitors thought that the dances did not dress properly.
  C.Because the dances realized it was not suitable to perform the dance in public.
  D.Because the Hawaiian people believed the dance was not in fashion any more.
36.What can we learn from the passage?
  A.Hi iaki and her good friend Hopoe got the idea of the dance from nature.
  B.The hula had already had a history had a history of over 200 years when it was banned.
  C.Many people attend hulaus because they teach the hula in a modern way.
  D.Kumano thinks that the hula dance is good exercise for people of all ages.
37.How do we understand that Kumano tries to bring to mind the real thing they today?
  A.He tries to help young Hawaiian understand the old culture better.
  B.He tries to let new dances feel the beauty of the Hawaiian language.
  C.He tries to advise his students to pay more attention to the mind.
  D.He tries to show local people that the hula can be different today. 来源进步网www.szjjedu.com
第Ⅱ卷(主观题 共40分)
四、词汇运用 (本大题共8小题,每小题1分,共8分)
(A)根据句意和汉语注释,在答题卡标有题号的横线上,写出单词的正确形式。
1.Are you crazy? How do you       (胆敢)to do so?
2.The old man looked a bit       (苍白的)than usual after the operation.
3.You can get a better view of the lake if you go       (楼上). 来源进步网www.szjjedu.com
4.Reading should be a life long       (习惯)for every one of us.
(B)根据句意,在答题卡标有题号的横线上,写出单词的适当形式。
5.Why can t I get a free ticket, too? It’s       (fair)!
6.The result of the competition is still under       (discuss).
7.The e book I ordered arrived in the mail       (short) after breakfast. 来源进步网www.szjjedu.com
8.No one in the small town has ever       (deal ) with such a problem before.
五、动词填空 用括号内所给动词的适当形式填空,并将答案写在答题卡标有题号上的横线上。(本大题共8小题,每小题1分,共8分)
1.      (compare) with the older model ,the new robot costs less but lasts longer.
2.The officer promised they       (keep) searching for the missing plane until it was found.
3.—Will you ever leave her alone?
—Only if she       (ask) me to.
4.      (print) your report out,you only need to clink on that icon.
5.—I can t find the new road  on my mobile phone.Are you sure you ve got the name right?
—Yes.But        you       (download)the latest map?
6.Wuxi Underground Line 1       (expect)to be in service later this month.
7.By the time the factory was shut down, it       (dump)its waste into the lake for years.
8.—I can t belive you ve sold me such a terrible camera.I want my money back…
—I       (listen),madam.Can you just slow down and tell me what s wrong?
六、短文填空 先通读下面的短文,然后根据短文内容和所给首字母,在空格内填入一个适当的单词,使短文意思完整。所填单词必须在答题卡标有题号的横线上完整写出。(本大题共10空,每空0.5分,共5分)来源进步网www.szjjedu.com
    People in developed countries usually get their drinking water from a faucet(水龙头) or a bottle. But finding safe drinking water can be rather d      (1)in developing countries. People in India, for example, often drink polluted water, which can lead to illness or even d      (2). But one Indian company, Sarvajal, has i      (3)a great machine: the “water ATM”. Sarvajal’s water filtering(水过滤) network has already p      (4)clean wat er in more than 130 places. Many of these places are small v      (5). The water ATM is new and important part of Sarvajal’s business.
   How do these water ATMs w      (6)? First, local workers filter water using Sarvajal’s equipment(设备). Then workers s      (7) the clean water to the ATMS and sell prepaid(预付款) cards to local people. Then they can e      (8) get water form the ATMs with the cards.
    Thanks to Sarvajal’s network and water ATMs, clean water is now a      (9) to over 70,000 people in India. It makes sense that in one of the local l      (10) Sarvajal means “water for all”.
七、完成句子 按所给的汉语,用英语完成下列句子,并将答案写在答题卡标有题号的横线上。(本大题共6小题,每小题1.5分,共9分)
1.父亲离乡多年,思念故友。来源进步网www.szjjedu.com
Father _____________ his hometown for years and misses old friends.
2.那位资深的演员很谦虚,从不炫耀。
The experienced actress is so modest _____________.
3.纪录片《舌尖上的中国2》并不完美,但还是值得一看。
The documentary A Bite of China Ⅱis not perfect ,but___________.
4.有些背包客宁可住帐篷也不住宾馆。
Some backpackers________ ___than in hotel.
5.在未来几年,政府将在环保方面尽更大努力。
_______________ into protecting the environment by the government in the next few years.
6.你知不知道为什么在电影《归来》中人们都打扮成那样?
Do you know____________ in the movie Coming Home?
八、书面表达(本大题共10分)
假设你是一名中学生,名叫田梅。你从南京青奥会英文网站上获悉他们正在招收志愿者,你想给组委会写一封英文自荐信。内容提示见下表:
基本信息  新城中学九年级学生,16岁来源进步网www.szjjedu.com

个人品质 精力充沛,随和,有耐心
主要特长 英语说得好,擅长与他人合作
相关经历 今年4月,成为“2014无锡国际马拉松赛”志愿者,……
注意事项:
1.自荐信须包括所给内容要点,要求语句通顺、意思连贯;
2.“相关经历”一栏中省略部分须用2-3句话展开合理想象,作适当发挥;
3.词数在80个左右,信的首尾已在答题卡上给出,不计入总次数;
4.信件内容必须写在答题卡指定的位置上。
参考词汇:
新城中学(New Town Middle School)
志愿者工作(voluntary work)来源进步网www.szjjedu.com
2014无锡国际马拉松赛(the 2014 Wuxi International Marathon)
答案
一、1.B  2.B  3.D  4.A  5.C  6.D  7.C  8.A  9.C  10.A  11.D  12.B  13.C  14.B 
二、15.C  16.A  17.B  18.C  19.D  20.D  21.C  22.A  23.B  24.D 
三、25.B  26.A  27.D  28.D  29.B  30.C  31.A  32.B  33.C  34.D  35.B  36.A  37.A
四、1.dare  2.paler  3.upstairs  4.habit  5.unfair  6.discussion  7.shortly  8.dealt 
五、1.Compared  2.would keep  3.asks  4.To print  5.have,downloaded  6.is expected  7.had dumped  8.am listening
六、1.difficult  2.death  3.invented  4.provide/produced/prepared  5.villages  6.work  7.send  8.easily  9.available  10.languages
七、1.has been away  from  2.that she never shows off  3.it is worth watching  4.would rather live in tents 5.why people are dressed like that
八、Dear sir/madam: 来源进步网www.szjjedu.com
I have visited your English website and have learned that volunteers are wanted. My name is Tian Mei a Grade Nine student from New Middle School .I an sixteen years old.I am energetic,outgoing and patient.I speak English well and good at working with others.In April this year,I became a volunteer for the 2014 Wuxi International Marathon I worked hard and did well.Youth Olympic Games .I look forward to hearing from you.

暑期家教

 


 

网络违法犯罪举报网站  中华人民共和国工业和信息化部网站备案中心备案网站  苏州公安部备案网站  中国互联网违法和不良信息举报中心  绿色安全网站  中国文明网

 

 

苏州进步网辅导中心保证家教教学质量,按提分收费!

家教热线:18936084829(胡老师),0512—66790309。