苏州进步教育家教网  
设为首页
手机版
 
欢迎您访问苏州进步教育家教网,我们将为您提供最优质的家教/教学服务!
最 新 公 告

1.2017年中考、小高考和高考的保目标服务报名已启动.
2.本家教网站的免费视频学习中心已开通.
3.本家教网站的资料查找中心已开通.
家教电话:18936084829(胡老师).

 


点击下载试题

友情提示:
1.点击下载时,跳转至新页面后,点击普通下载即可。
2.如果提示你,输入解压密码时,密码为,“苏州进步网www.szjjedu.com”。
3.如在线浏览可以点击全屏按钮。
4.您下载的资源均为完整版。

当前位置:主页 > 家教资料 > 英语家教资料 >


2014年江苏苏州中考英语试题及答案word版


作者:苏州进步网 来源:苏州进步网(www.szjjedu.com) 发布时间:2015-02-28 阅读次数:





2014年苏州初中毕业暨升学考试试卷
英 语
注意事项
1. 本试卷共六大题,满分100分(不含听力口语30分),考试用时100分钟;
2. 答题前,考生务必将自己的姓名、考点名称、考场号、座位号用0.5毫米黑色墨水签字笔填写来源进步网www.szjjedu.com
在答题卡相对应的位置上,并认真榜对条银码上的准考号、姓名是否与本人相符合;
3. 答选择题必须用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,请用樣皮察干净后,再选涂其他答案;答非选择题必须用0. 5毫米黑色墨水签字笔写在答题卡指定的位置上,不在答题区钱内的答案一律无效,不得用其他笔答题;
4. 考生答题必须答在答题卡上,答在试卷和草稿纸上一律无效。
一、单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将读项涂黑。
1.The driver wanted________his car near the roadside but was asked by the police not to.
A. park B. parked C. to park D. parking
2.—_____do you go to the sports club?
—At least once a week. 来源进步网www.szjjedu.com
A. How long B. How often C. How much D. How far
3.If we sit by window of the train, we'll have better view.
A. / ; the B, / ; a C. the; a D. the; the
4.The bag was very good, and she 30 percent down for it.
A. paid B. cost C. bought D. spent
5.The castle stands in a quiet place the main road at the far end of the river.
A. to B. for C. off D. out
6.—I’ll do the washing-up. Jack, would you please do the floors?
—Why______? Susan is sitting there doing nothing.
A. her B. she C. I D. me
7. —Do you think grandpa and grandma_________late?
—No, the train is usually on time.
A. were B. will be C. was D. have been
8. —May I take this magazine out of the reading room?
—No, you_________. You read it in here.
A. mightn't B. won’t C. needn’t D. mustn't
9.Read this article, you will understand that not everything can be bought with
money.
A. or B. and C. but D. so
10.This work needs close teamwork.________will be achieved unless we work well together.
A. Nothing B. Anything C. Something D. Everything
11._______role she played in the movie! That’s why she has a lot of fans.
A. How interesting B. How an interesting
C. What interesting D. What an interesting
12.—The picture is, I have to say, not a bit beautiful. 来源进步网www.szjjedu.com
—Why? It’s________than  the pictures I have ever seen.
A. far more beautiful B. much less beautiful
C. no more beautiful D. any less beautiful
13.The park is far away from here indeed it’s about_______walk
       A. Three hour     B. a three hour’s   C.a three-hours  D.a three-hour
14.—I don’t understand_________.
—I’m sorry. But I was doing my homework.
A.why you didn’t watch the football match
B.why didn’t you watch the football match
C.why you don’t watch the football match
D.why don't you watch the football match
15.—Shall we go fishing at six o'clock tomorrow morning?
—______.Will seven o’clock be OK?
A.Sure, it’s up to you                B. Sure, no problem
C.Sorry, I can’t make it D. Sorry, I’m not available
二、完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可
以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项徐黑。来源进步网www.szjjedu.com
How would you use a radio or a telephone if you had no electricity or batteries? These  16 bothered(使烦恼) British inventor Trevor Baylis. So in 1996 he  17  a wind-up(装有发条的)radio. It doesn't need electricity or batteries. You wind it up  18  hand. It plays for about an hour. Then, you wind it up  19 .Today it's made in South Africa.
Then in 1999, Baylis invented a mobile telephone that is powered by  20  The shoescontain (含有)a small battery that is powered when you  21  . This battery is connected to a mobile phone. These two simple inventions can bring modern  22  to all parts of the world.
Baylis doesn't have a university degree in engineering. In  23  ,he left  high  school before graduating(毕业).He just loves  24  things to help people. He never knows  25  ideas will come to him. The idea for the telephone came to him in a dream.
16.A. dreams            B. problems          C. winders          D.wishes
17. A.invented           B. improved          C. borrowed         D.copied
18. A.in                 B. at                C.on               D.by
19. A.then               B. slowly            C. again            D.finally
20. A. sun               B. shoes             C.caps              D.wind
21. A. sleep              B.walk              C. rest              D.chat
22. A. communications     B. exhibitions        C.suggestions         D.instructions
23.A.fact B. order C. need D. time
24.A.buying B. selling C. making D. collecting
25.A.while B. because C. unless D. when
三、阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
Chris Rock was born in the state of South Carolina in the United States. When he was a child, his family moved, and he grew up in a poor area in Brooklyn, New York. 来源进步网www.szjjedu.com
As a teenager, Rock left high school and started telling jokes in comedy clubs in New York City, Even at age 18, Chris Rock was very funny. He told jokes about his family (his parents were very strict) , and about growing up in Brooklyn in the 1980s. Many of his jokes were also about high school, which Rock says was terrible.
Famous comedians (喜剧演员)went to see Rock’s performances. One comedian (Eddie Murphy) helped him get work on television and in the movies. Chris Rock still acts in movies, but he does not want to be a serious actor. For him, comedy is more important. It makes people laugh, but it can also make people think.
Today,Chris Rock still does live comedy shows around the world. He also created a TV show called "Everybody Hates Chris. " It is about his teenage years growing up and going to school in Brooklyn. In 2006, it was considered as one of the best comedy shows on American television.
26.What is this passage mainly about?
A.How to tell a good joke,
B.Where the best comedy clubs are.
C.One comedian's life, 来源进步网www.szjjedu.com
D.The funniest people in the United States,
27.Chris Rock tells a lot of jokes about_________.
A.South Carolina
B.Brooklyn
C.Los Angeles
D.Texas
28.Which sentence about Chris Rock is true?
A.As a teenager, he was not funny.
B.He started working in clubs after he graduated from college.
C.He loved going to high school.
D.A famous comedian helped him get work on TV and in the movies.
29.Today, what does Chris Rock say is the most important?
A.Being a serious actor.
B.Making people laugh.
C.Helping teenagers. 来源进步网www.szjjedu.com
D.Having his own club.
B
The Chicago Fire of 1871 was the worst disaster of the 19th century.
The fire is said to have started one evening in Mrs. O'Leary's barn (牲口棚)on the West Side of Chicago. Several hours after she milked her cow, it kicked over an oil lamp,and the cow started the fire. We do not know if the story is true, but we do know that the fire began in a barn on the West Side.
The fire spread quickly because of the wooden buildings, a strong wind, and a dry season. The fire lasted 27 hours and spread to all parts of the city. Other cities sent 25 fire companies to help put out the fire. Federal troops (联邦军队)were also used to help fight the fire and keep order, too. At last rain put out the fire.
There was a lot of damage. 90,000 people were left homeless, and 18,000 buildings were destroyed. Property damage (财产损失)was almost 200 million dollars. In addition, about 300 people died.
People from all over the world helped Chicago by sending food and clothing. Within a month 4,000 cottages (小屋)with two rooms had been built to house people. In a few years, Chicago was completely rebuilt.
30.The best title for this passage is_______.
A.Mrs. O’Leary's Cow
B.A Terrible Fire
C.An Oil Lamp来源进步网www.szjjedu.com
D.The Year 1871
31.Which parts of the city were hurt by the fire?
A.The West Side.
B.The South Side and the East Side.
C.The North Side.
D.All sides.
32.People who stayed in Chicago after the fire showed .
A.courage         B.fear         C.weakness         D.laziness
33.What helped to spread and to end the fire?
A.A cow.         B.Firemen      C.The weather.      D.Carelessness,
C
People think of ice cream as an American food. Yet, ice cream really came from Asia. In the late 1200s Marco Polo, the great explorer, is said to have seen rich Asians eating dishes of ice. Camels had brought the ice from distant mountains. Before it was served, the ice had been flavored (调味)with fruits.
Marco Polo brought this new dish to Italy, In France cooks changed the ice recipe (配方)and made ice cream.
At first, cooks tried to keep the recipe a secret. They wanted it to be a special dish for rich people. By the late 1700s, though, ice cream was sold throughout Europe and America.
Some great Americans loved ice cream. George Washington was the first to buy a special machine for making it. When Thomas Jefferson returned from France, he brought an ice cream recipe home with him. Dolly Madison, wife of President James Madison, also liked ice cream, and she often served it at the White House. Actually, a famous brand (品牌)of ice cream was even named after her.
In the late 1800s, the ice cream industry began to grow. A way of keeping ice cream frozen had been found, so ice cream makers did not have to worry about ice cream melting(融化)anymore.
34.When did ice cream become well-known in many countries?
A.In the 1200s.
B.In the 1500s, 来源进步网www.szjjedu.com
C.In the 1600s.
D.In the 1900s.
35.Who do you think was the most important person in the history of ice cream?
A.Marco Polo.
B.Dolly Madison,
C.Thomas Jefferson.
D.George Washington.
36.Why can ice cream be sold everywhere today?
A.Because people can afford to buy it.
B.Because there are many recipes for it,
C.Because it is easy to keep it frozen.
D.Because many people like ice cream.
D
What colour is your name? What colour is Wednesday? These questions might sound strange to most people, but some can answer right away. One person says her name is the colour red. For another person, Wednesday is blue. These people have a condition called synesthesia. This means they experience two senses at the same time. For these people, the senses of smell, sound, sight, touch, and taste are not separate (分开的).They might see and also hear colours, for example, or hear as well as feel sounds.
The most common form of synesthesia is to hear sounds as colours, A person with synesthesia might hear the number three as blue or the letter D as red. Someone might always see green upon hearing the word April. Another person might see different colours while listening to music. Some people also taste colours. To one person, beef might taste blue and to another, yellow. Some people experience feelings in colour. For example, one person with synesthesia reports feeling pain as the colour orange.
Another form of synesthesia is to experience sounds or tastes as shapes. Some people see music as squares and circles. Some people taste a sweet as a smooth ball. There are other forms of synesthesia, as well. For one man, different words have different tastes. Some words taste like pork;others taste like potatoes or eggs.
Synesthesia is not a common condition. Perhaps only one person in every 5,000 has it. For these people, the everyday world can be a colourful and interesting place.
37.What is this passage mainly about?
A.An unusual condition.
B.People who like colour.
C.The colour of pain. 来源进步网www.szjjedu.com
D.Music and art.
38.How many people probably have synesthesia?
A.Only 5,000 in the world.
B.One out of every 500.
C.About 5 million.
D.One out of every 5,000.
39.Which is the most common form of synesthesia?
A.Experiencing tastes as shapes.
B.Experiencing sounds as colours,
C.Experiencing words as tastes.
D.Experiencing music as shapes,
40.Which of the following is NOT an example of synesthesia?
A.Feeling pain in red.
B.Tasting beef as green.
C.Feeling warm in April.
D.Seeing music as squares. 来源进步网www.szjjedu.com

四、词汇检测(共10小题;每小题1分,满分10分)
根据下列句子及所给汉语注释或通过上下文,在答题卡上标有题号的横线上,写出空缺处各单词的正确形式。每空只写一词。
41.I like the suit, but the jacket doesn’t   ▲    (合身)me.
42.It might be several months before she’s fully   ▲     (治愈).
43.I think it’s our    ▲     (轮次)to drive the kids to school this week.
44.I’m busy at the moment, but I’ll be    ▲    (空闲的)this afternoon.
45.Brenda spent all day    ▲    (准备)the meal,
46.She    ▲    (突然)found herself being talked about in all the newspapers.
47.Even if they are not very skilled, you really have to admire the   ▲    (护士)team spirit.
48.—Where will she sit?
—The seat next to Kenny is   ▲   
49. —I am a little   ▲    , Mom,
—There are some cakes on the plate. You can take one.
50.—Dad, must we wait until the light becomes green?
—Yes, I’m afraid we have to. That’s the    ▲     rule.
五、句子翻译(共5小题;每小题3分,满分15分)
将下列句子译成英语,并将所译句子写在答题卡上标有题号的横线上。
51.你应该和你的老师讨论一下这个问题。

52.我认为你在家自己教孩子并不明智。

53.她的新眼镜使她看起来不一样。

54.他在等公共汽车时遭到了袭击。

55.只剩下一本,我们得合看了。

六、书面表达(共1题;满分20分)
假设你校为了配合创建"文化校园高效课堂"活动,最近以"学生做作业时是否应该在网上找答案?"为题做了一个调查。调查发现一些学生赞成,但许多学生反对这种做法。请你根据调查情况和下列表格中的要点提不,以“Think before you search online”
为题用英语写一篇短文。

注意:
1.词数90左右。短文的开头已为你写好,不计入总词数;
2.短文须包括所有要点,不要遂词翻译,可适当发挥,使短文连贯、通顺;
3.短文中不得出现真实的人名、校名等相关信息。
Think before you search online
Some students now have a new use for the Internet — helping them with their homework. But different people have different ideas about it.
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
参考答案
一、单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
1.C      2.B     3.C     4.A           5.C
6.D   7.B            8.D            9.B           10.A
11.D     12.A            13.D     14.A            15.C
二、完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
16.B 17.A           18.D         19.C           20.B
21.B 22.A          23.A           24.C           25.D来源进步网www.szjjedu.com
三、阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
26.C 27. B 28. D 29. B 30. B
31. D 32. A 33. C 34. D 35. A
36. C 37. A 38. D 39. B 40. C
四、词汇检测(共10小题;每小题1分,满分10分)
41. fit 42. cured 43.turn 44. free 45. preparing
46.suddenly 47. nurses' 48. hers 49. hungry      50. traffic
五、句子翻译(共5小题;每小题3分,满分15分)
51.You should discuss this problem with your teacher.
52.I don’t think it’s wise to teach your children at home.
53.Her new glasses make her look different.
54.He was attacked while he was waiting for a bus.
55.There’s only one copy left, so we'll have to share.
(第四、五大题可用不同方式表达)
六、书面表达(共1题;满分20分)来源进步网www.szjjedu.com
One possible version:
Think before you search online
Some students now have a new use for the Internet ~ helping them with their homework. But
different people have different ideas about it.
Some students agree with it. They sometimes don't know the answers to the problems, so they have to turn to the Internet, They think they can learn from other people. At the same time, it's easy and it saves time. 来源进步网www.szjjedu.com
However, not all the students welcome this. Many students think simply copying the answers won’t improve their abilities and it may make students stop thinking.
I think students should first think over the problems by themselves. If we use the Internet properly, it could be a good way to study.

暑期家教

 


 

网络违法犯罪举报网站  中华人民共和国工业和信息化部网站备案中心备案网站  苏州公安部备案网站  中国互联网违法和不良信息举报中心  绿色安全网站  中国文明网

 

 

苏州进步网辅导中心保证家教教学质量,按提分收费!

家教热线:18936084829(胡老师),0512—66790309。